VZP očkuje. S mobilním týmem Stodské nemocnice podaly ve Švihově a Přešticích dvě stovky vakcín

16. 12. 2021

TISKOVÁ ZPRÁVA VZP

Všeobecná zdravotní pojišťovna v rámci projektu „VZP očkuje“ nabízí ve spolupráci s mobilními očkovacími týmy vakcinaci proti nemoci Covid-19 firmám, obcím nebo domovům pro seniory. Týmy vyjíždí po celé České republice za lidmi na pracoviště, nebo třeba do místa bydliště. Jedno z mnoha míst v Česku, kde podpora v rámci projektu VZP proběhla, byl v uplynulých dnech Švihov a Přeštice. Očkoval tam mobilní očkovací tým Stodské nemocnice.

Přispět k této akci se nám podařilo díky úzké spolupráci se Stodskou nemocnicí, s radnicemi měst a Červeným červeným křížem. Velký zájem ze strany obyvatel se potvrdil. Na obě místa přišly zhruba dvě stovky lidí. Mezi nimi zejména senioři, kteří využili této příležitosti pro třetí, tzv. posilující dávku,“ říká ředitelka Regionální pobočky Plzeň Lenka Havlasová, která oceňuje množství energie, které se zde do očkování už investovalo: „Velký kus práce je v tomto směru vidět za hejtmankou Plzeňského kraje, která podporuje očkování ve všech částech kraje a nejen v očkovacích centrech . Jsem ráda, že jsme nyní mohli přispět pomocnou rukou i my z VZP.“

VZP ČR motivuje očkovací týmy zvýšenou úhradou za výjezdy. Dále nejvýznamnější česká zdravotní pojišťovna na těchto očkovacích akcích děkuje očkovaným například formou předaných vitamínů a vitamíny má i pro očkující zdravotníky. Dále na akci VZP prezentuje lidem ve věku nad 65 let možnost čerpat speciální příspěvek pro očkované na Covid-19.

„VZP očkuje“ je projekt mobilních očkovacích týmů, které zprostředkuje právě pojišťovna. Spuštěn byl na konci listopadu, trvat by měl do jara příštího roku. Desítky podobných výjezdů (primárně ale na pracoviště, resp. do firem) jsou už dnes po celém Česku připravovány k realizaci. VZP také spustila webové stránky www.vzpockuje.cz , kam se mohou další žadatelé o očkování z řad firem sami hlásit.