Při třídním srazu :) ve stodské porodnici se narodila první holčička

3. 1. 2021

PRVNÍ NOVOROZENEC

Jako na třídním srazu to vypadalo 2. ledna ve stodské porodnici. Sešly se tam postupně čtyři kamarádky, z nichž tři byly přímo dřívější spolužačky. A těmto ženám se ten samý den postupně narodili Anetka, Natálie, Mateo a Kubík. Aneta Šlesingerová (3740 g / 50 cm) se navíc v 5:48 stala prvním letošním novorozencem ve Stodě a první letos narozenou holčičkou v nemocnicích Plzeňského kraje.

„Poslíčky jsem měla už 31. ledna, a tak jsme si doma hned začali dělat legraci, že bych mohla mít první miminko roku,“ říká maminka Monika. Nakonec ale do porodnice vyrazila až za dva dny, kdy měla skutečně stanovený termín porodu. Že by tak byla Anetka prvním lednovým novorozencem už v tu chvíli vypustila z hlavy. Jenže ve Stodu se na Nový rok nikdo nenarodil a v Domažlicích a Klatovech se do té doby rodili jen kluci. Anetka tak byla nakonec stejně první.

Porod proběhl hladce, za přítomnosti tatínka a Anetka i maminka jsou v pořádku. Doma na ně čeká i tříletý David. Už se za ním těší, i když mamince se celkem zamlouvá skutečnost, že za ní do porodnice kvůli opatření nesmějí návštěvy. „Je příjemné, že je tu klid a odpočineme si. Když se narodil Davídek, tak se tu dveře netrhly,“ vzpomíná Monika.

I bez návštěv se ale nenudí a má si s kým popovídat. Stodskou porodnici si vybrala nejen proto, že z města pochází a žije v nedalekých Dnešicích, ale také proto, že zde pracuje její sestra. „A pak jsem se tu potkala se svými spolužačkami, z nichž jedna je mojí skvělou kamarádkou a byla mi dokonce svědkyní na svatbě. Když jsme se tu potkaly, říkaly jsme si, že jsme tu mohly udělat třídní sraz,“ říká závěrem maminka.