Náš vážený kolega i Stodská nemocnice se distancují od autorství článku

27. 5. 2021

REAKCE NA ČLÁNEK | ŽÁDOST O UVEŘEJNĚNÍ OMLUVY

„Zpravodajský portál Denik.cz uveřejnil dne 20. května názorový článek „Dotační klikačka aneb kde je spravedlnost?“ a o týden později 27. května uveřejnily identický text s titulkem „Spravedlivé rychloklikání?“ v rubrice Úhel pohledu i Lidové noviny. Jako autor článku je uveden „primář gynekologicko-porodnického oddělení Stodské nemocnice MUDr. Jakub Mach“.

Náš vážený kolega, emeritní primář MUDr. Jakub Mach se ovšem od autorství uvedených článků distancuje. Odmítá, že by uvedené texty byly z jeho pera a že by jakékoli z jmenovaných redakcí poskytoval názor, vyjádření nebo textové podklady v podobném duchu a obsahu, které byly jeho jménem uveřejněny. Od vzniku článku se plně distancuje i Stodská nemocnice a stejně tak Skupina Nemocnice Plzeňského kraje.

Tým Stodské nemocnice a Nemocnice Plzeňského kraje

Reakce médií

Lidové noviny i Denik.cz na základě naší reakce přiznaly, že došlo k záměně lékařů se shodným jménem, přičemž skutečným autorem textu je MUDr. Jakub Mach, lékař interního oddělení Příbramské nemocnice. Obě média záměnu opravila a Lidové noviny a prostřednictvím krajské redakce i Deník se již také za pochybení omluvily.