Ambulance Stodské nemocnice získala certifikát kvality péče o klienty s chronickými a komplikovanými ránami

8. 10. 2021

KRÁTKÁ INFORMACE

Chirurgické oddělení Stodské nemocnice a konkrétně její Poradna pro chronické a nehojící se rány získala v těchto dnech od České společnosti pro léčbu rány certifikát kvality péče. Konkrétně se jedná o „Garanci kvality komplexní péče o klienty s chronickými a komplikovanými ránami“.

Certifikát prokazuje, že nemocnice má pro tento typ péče erudovaný personál, veškeré potřebné vybavení ambulance a správně aplikuje všechny doporučené postupy – medicínské i ošetřovatelské. „Certifikát nám udělala komise odborné společnosti, která kontrolovala naše pracoviště. Certifikát je udělen na dva roky, po kterých je můžeme opět obnovit,“ říká vedoucí lékař poradny a primář chirurgického oddělení Stodské nemocnice David Šmíd.

Poradna pro chronické a nehojící se rány je specializovanou chirurgickou ambulancí, která je primárně určena pacientům, kteří mají komplikovanou či déle se nehojící ránu.

Může se jednat o operační ránu, kdy je pooperační průběh komplikován přítomnou infekcí. Stejné komplikace mohou postihovat také rány, které vznikly úrazem, typickým příkladem jsou opařeniny a popáleniny s komplikovaným hojením. "Dále léčíme kožní defekty, které vznikly v důsledku jiného onemocnění jako žilní nedostatečnost, ischemická choroba dolních končetin, apodobně. A v neposlední řadě se zabýváme dekubity," doplňuje primář.

Ordinační doba poradny je ve středu dopoledne dle objednávky na 377 193 563.